Wat maakt gietvloeren populair?

Gietvloeren winnen de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Dat is uiteraard niet zo zonder reden. Aan een gietvloer zijn immers vele voordelen verbonden. Maar wat zijn deze voordelen dan precies? Dat leest u in het eerste deel van dit artikel. Aangezien er verschillende soorten gietvloeren zijn, wordt er in het tweede deel van dit artikel ingegaan op deze diverse types.

Gietvloer voordelen

Zoals in de inleiding is aangekondigd, heeft een gietvloer vele voordelen. Allereerst oogt een gietvloer vaak zeer strak en modern. Dit kan natuurlijk lastig worden overtroffen door een tegelvloer of houten vloer, aangezien er dan naden zichtbaar zijn. Daarnaast is het niet zo tijdrovend om een gietvloer te leggen. Daar komt bij dat een gietvloer ook nog eens weinig onderhoud vraagt, zodat u er echt weinig tijd mee kwijt bent. Tevens staan gietvloeren bekend om het feit dat ze erg hygiƫnisch zijn. Ten slotte is het zeker het vermelden waard dat een gietvloer vaak goedkoper is dan een tegelvloer of houten vloer. Zo profiteert u niet alleen van de andere voordelen, maar tegelijkertijd ook van de lagere prijs.

Verschillende soorten gietvloeren

Gietvloeren zijn er in vele soorten. Allereerst is er de polyurethaan gietvloer. Dit type is speciaal voor woningen ontwikkeld en kan wel tegen een stootje. Verder zijn er ook cementgebonden gietvloeren. Een dergelijke gietvloer is vooral aantrekkelijk voor mensen die van een industriƫle uitstraling houden. Een cementgebonden gietvloer heeft namelijk de look van beton en is daarmee redelijk uniek. Daarnaast zijn er de welbekende epoxy gietvloeren. Dit type vloeren wordt echter niet aangeraden voor in huis. Ten slotte kunnen we nog een vloer onderscheiden: de troffelvloer. Deze vloeren bestaan eigenlijk uit een combinatie van materialen, en worden in meerdere lagen geplaatst. Hoewel er natuurlijk al het een en ander over gietvloeren teruggevonden kan worden in dit artikel, raden we het toch sterk aan om nog eens wat specifiekere informatie door te lezen op websites als gietvloeren-expert.nl.