Waarom kiezen voor kurk ?

Er zijn heel wat redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een kurkvloer. We bespreken hier alvast enkele redenen. Door voor kurk te kiezen, help je het milieu. Kurk is heel milieuvriendelijk, doordat het wordt gemaakt van boomschors. Bij andere houten vloerbekledingen moet een volledige boom worden omgehakt en verzaagd, hierdoor verwijder je de natuurlijke habitat van heel wat duren en het teruggroeien van een nieuwe boom kost heel wat tijd.

kurkvloerDoordat bij een kurkvloer wordt gekozen voor terug groeiend boomschors, kan je na enkele maanden de boom nog eens kaalplukken van zijn schors.
Het wegnemen van de schors van een boom zorgt daarbij ook voor een vervijfvoudiging van de CO2 die in zuurstof wordt omgezet.

Natuurlijk wil je ook een aangename vloer om op te lopen. En dat heb je zeker en vast met kurk. Kurk is enorm zacht, zowel voor blootsvoets op te lopen of met schoenen. Dat komt doordat kurkvloeren zo veerkrachtig zijn. Daardoor absorberen ze de druk van de schokken, wat je gewrichten dan weer ten goede komt.

Deze demping is niet alleen gezond voor je gewrichten, maar komt ook het geluid ten goede. Er wordt weleens gesproken over ‘akoestische demping’, of met andere woorden: kurk vloeren dempten het geluid van schoenen en hakken en andere geluidmakers op de vloer. Een ander fijn pluspunt aan een kurkvloer is dat het altijd warm is. Tegelvloeren of betonvloeren kunnen kil en koud aanvoelen en dat probleem heb je ook meteen verholpen door te kiezen voor kurk.

Om je helemaal over de streep te trekken om voor kurk te kiezen, vertellen we je graag hoeveel mogelijkheden je hebt! Kurkparket, kurkstrips, kurklaminaat, volledige kurkvloeren, kurk vloeren met patronen. Het ligt allemaal binnen de mogelijkheden! Daarnaast heb je ook nog eens heel wat verschillende kleuren en patronen uit te kiezen.