Vloertje leggen? Doe het meteen goed

Een vloer die helemaal naar uw smaak is, is van essentieel belang voor de mate van woongenot. Een vloer is bepalend voor de sfeer in een woning. Het vormt de basis van een interieur. De ondergrond waarop de rest van een interieur de persoonlijkheid van een woning bepaalt. De keus is tegenwoordig ruimer dan ooit. Het is dan ook geen keuze die spontaan of impulsief genomen wordt. Ga niet over één nacht ijs en laat u informeren. Ga bovendien op zoek naar inspiratie, bekijk woonblogs, ga speciaalzaken af en neem vooral de tijd om knopen door te hakken en te beslissen.

Praktische overwegingen

In de zoektocht naar de juiste vloer voor uw woning zijn er naast de uitstraling ook praktische onderdelen die belangrijk zijn in de overweging. Vloerverwarming is daarbij een essentieel onderdeel. Energiebesparend en bovendien verbetert het de esthetische waarde van een woning aanzienlijk, lelijke bovengrondse verwarmingselementen zoals een radiator zijn immers overbodig. Daarnaast is een parketvloer of eikenhouten vloer onderhoudsgevoeliger dan bijvoorbeeld een betonvloer. Allemaal overwegingen die belangrijk zijn bij het uitkiezen van de juiste vloer.

Enkele populaire vloerenopties op een rijtje

Houten vloer

Een houten vloer zorgt voor een klassieke uitstraling. De opties zijn eindeloos. Niet alleen de kleur, ook het patroon, de nerf, de afwerking en legrichting zijn op uw persoonlijke smaak af te stemmen.

Parketvloer

Parkethout moet aan een praktisch eisenpakket voldoen. Het wordt getest op krimp, op slijtage, hoe het zich gedraagt bij temperatuurverschillen. Een parketvloer is daarmee ook vaak duurzamer dan een houten vloer.

Betonvloeren

De betonlook is trendy en hip. Stoere uitstraling en gemakkelijk in onderhoud. Bovendien ideaal om te combineren met eigentijdse inrichting. Met de juiste coating is de betonvloer geschikt voor elke ruimte.

Gietvloer

Een gietvloer is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Het geeft een strakke, moderne look. De vloer wordt in lagen overgoten met het elastische polyurethaan. Het vult eventuele scheurtjes en oneffendheden op waardoor de stevigheid en slijtvastheid tientallen jaren is gegarandeerd.

Het uitzoeken van de juiste vloer kost tijd maar is uiteindelijk het leukste gedeelte van het proces. Het leggen van een vloer vergt kennis en vakbekwaamheid. Daarvoor kunt u contact op nemen met Haldu Groep, een uitzendbureau met uitsluitend vakbekwame bouwprofessionals. Haldu Groep heeft ruime ervaring in het projectmatig uitzenden van vloerenleggers. Samen met u komen zij tot de juiste beslissingen die nodig zijn voor de basis van uw droominrichting.