Keramische tegels of natuursteen

Tegels zijn een van de meest duurzame materialen om op de vloer te verwerken. Als je hebt besloten om voor tegels te kiezen in je woning, dan kom je voor de volgende vraag te staan: ga ik voor keramische tegels of natuursteen? Onderstaand vind je informatie over beide soorten tegels, ieder met hun eigen karakteristieken.

De veelzijdigheid van keramische tegels

Keramisch wil zeggen; in de oven gebakken. Keramische tegels bestaan uit minerale grondstoffen als klei en zand, zijn in de oven gebakken en vervolgens afgewerkt met een glazuurlaag. Doordat ze door de mens worden gecreëerd, is deze tegelsoort verkrijgbaar in de meest uiteenlopende vormen en kleuren. Kortom, voor iedere smaak en voor iedere prijsklasse, is er de geschikte keramische tegel.

Keramische tegels

Naast het veel belovende uiterlijk van de keramische tegel, zijn ze ook nog eens erg praktisch. Keramische tegels zijn letterlijk geschikt voor alle ruimtes in huis, omdat ze water-, vlek- en hittebestendig zijn. Hier hoef je dus niet aan te denken bij het uitkiezen van de vloertegels. Waar je wel op dient te letten is de PEI-waarde (slijtvastheid van de tegel), terug te vinden op de verpakking. Bij vloertegels is het aan te raden om minimaal voor PEI-waarde 3 te gaan, van de 5 gradaties. Over het algemeen zijn dit grestegels en als je deze tegels laat plaatsen dan moet je wel érg hard je best doen, wil je die kapot krijgen.

Het unieke aspect van natuursteen

Zoals de naam het al zegt, is natuursteen een echt natuurproduct. Grondstoffen worden door de aarde verhit of verdrukt tot één massa, en zo ontstaat natuursteen. De verschillende steensoorten worden gewonnen uit groeves, op maat gemaakt en vervolgens geplaatst in woningen waar ze het interieur een rustgevende natuurlijke uitstraling geven. Natuursteen gaat moeiteloos al 5000 jaar mee met verschillende trends.

Natuursteen tegels

Natuursteen is zeer duurzaam. Laat je natuursteen tegels plaatsen, dan kun je de rest van je leven plezier aan de vloer beleven. Ook een krasje in het natuursteen is niet erg; omdat de tegel door-en-door gekleurd is zijn krasjes niet zichtbaar. Wel zijn de meeste natuursteen soorten licht gevoelig voor vlekken en water. Dit kan worden opgelost door de tegels te voorzien van een impregneerlaag. Na het aanbrengen van deze laag kan ook natuursteen in iedere ruimte in huis toegepast worden.

Allebei zeer geschikt als vloertegel

Kortom, zowel keramische tegels als natuursteen tegels zijn allebei duurzaam en zeer praktisch als vloer. Er is wel verschil in de uitstraling van de tegels. Wil je een natuurlijke look in huis halen, dan is natuursteen de beste keuze. Heb je al een specifieke kleur of vorm in gedachten, dan zijn keramische tegels geschikt.

Vergelijk de prijzen van keramische tegels en natuursteen tegels door een offerte aan te vragen: https://www.offertebutler.nl/tegelzetter/