Houten vloer trends voor 2016

Houten vloeren in kamers zijn nog altijd erg populair. Het geeft de kamer een natuurlijke sfeer en helpt je herinneren aan de mooie natuur buiten de voordeur. Ook in 2016 worden er weer volop houten vloeren gekocht en geïnstalleerd. Wij gaan langs de trends voor houten vloeren en bijhorende interieurs van 2016.

Twijfel jij over welke houten vloer je moet nemen? Mooi! Dan zit je hier goed.

Ambachtelijke materialen

Bij deze trends zien we veel authentieke handgemaakte items. Van mooie vazen tot wollen plaids. Je kamer kan er prachtig uitzien wanneer ambachtelijke materialen goed wordt gecombineerd met een mooie houten vloer. Voor de aankomende winter komen de wollen plaids goed van pas. Het is heerlijk om eronder te kruipen.

Natuurlijk

De natuur in huis halen is ook dit jaar erg populair. Natuurlijk begin je daarmee door een houten vloer te installeren. Naast de vloer kun je ook verschillende planten in huis plaatsen. Maar ook bij ander interieur kun je denken aan natuurlijke materialen. Kasten, stoelen, banken, openhaarden. Twijfelt u over wat soort vloer je graag zou willen, of welke kleur je de houten vloer wilt hebben? Neem dan contact op met de vloerspecialist Martijn de Wit Vloeren voor mogelijkheden en persoonlijk advies.

Blauw

De kleur blauw is dit jaar erg populair. Het is namelijk een makkelijke kleur om met andere kleuren te combineren en blauw kent veel verschillende tinten. Gebruik deze kleur niet in de keuken of eetkamer! Want onderzoek wijst erop dat de kleur blauw de eetlust doet afnemen. Gebruik hem bijvoorbeeld voor in je slaapkamer of woonkamer.

Goud

Een gouden kleur in de kamer geeft een rustige, gezellige, warme sfeer mee. Vaak wordt de kleur gebruikt bij woonaccessoires. Deze kleur geeft je huis ook een luxueuze uitstraling.

Futuristisch

Niet heel populair. Wel voor mensen die een andere weg in willen slaan dan de rest. Bij futuristisch bedoelen wij felle kleuren als geel, roze, rood en groen. Deze kleuren worden gebruikt op strakke designs om deze futuristische sfeer mee te brengen.