Houten vloer leggen en behandelen

voorbeeld houten vloer

Een houten vloer is iets dat velen onder ons in hun huis willen, omdat het de schoonheid aan een woning verbetert. Dergelijke vloeren hebben dan ook altijd een toegevoegde waarde in huis! Een houten vloer is namelijk duurzaam, sterk en gemakkelijk om te kuisen. Houten vloeren komen in een breed scala van kleuren en afwerkingen voor. Zo kan je kiezen voor massief hout, half massief hout, laminaat, kurk, eik, of nog een andere soort van houten vloer. In kleuren heb je de keuze in grijs, lichtbruin, donkerbruin, wit, rood, crème en nog vele andere tinten. Ongetwijfeld zal je dus een vloer naar wens vinden!

Een houten vloer leggen

Een houten vloer kan je zelf leggen, maar uiteraard is het altijd mooier en beter als dit door een deskundige gedaan wordt. Bekwame ambachtslieden die voor het leggen van houten vloeren vele jaren ervaring hebben, zullen het mooiste resultaat leveren. Een vloer zal namelijk duurzamer zijn wanneer deze goed gelegd wordt. Natuurlijk speelt de kwaliteit hier ook een grote rol in. Het spreekt voor zich dat een kwalitatieve houten vloer langer meegaat dan een vloer die minder kwaliteit bevat.

Een houten vloer leggen: machines

De moderne technologie staat niet stil. Tegenwoordig bestaan er speciale machines waarmee je een houten vloer snel en goed kan leggen. Deze machines maken het werk lichter, waardoor dit kostenbesparend kan zijn. Er zal namelijk minder tijd gespendeerd worden als je een vloer met behulp van deze machines legt, dan wanneer dit gewoon met de hand gebeurt.

Ook bestaan er moderne machines waarmee je de afwerking van een houten vloer kan uitvoeren. Zo kan je een vloer aanvullen met een beschermingslaag, of je kan hem gaan schuren, lakken of verven. Het zijn allemaal mogelijkheden die met een machine uitgevoerd kunnen worden.