Houten tuintafels die matchen bij de vloer in je tuin

Veel mensen hebben tegenwoordig vloertegels in de tuin. Dat kunnen stenen zijn, maar ook houten pallets of tegels. Belangrijk is dat je met de keuze van een tuintafel goed rekening houdt met de vloer in je tuin.
Houten tuintafels stralen een apart gevoel uit in jouw tuin. Ze zijn een symbool van sereniteit, waardoor je tuin een rustige plaats uitstraalt, met een gevoel van vriendschap en solidariteit. De aanschaf van houten tuintafels zal jou een tevreden gevoel geven, maar ook jouw gasten zullen zich met deze inrichting helemaal thuis voelen bij een bezoek aan jouw tuin!

Houten tuintafels: soorten

houten vloeren en tuintafels

Als je op zoek bent naar houten tuintafels, zal je selectief moeten zijn. Er bestaan namelijk heel wat soorten in deze tafels, alsook kan je ze bestellen in meerdere houtsoorten. Elke tuintafel die in hout gemaakt is, bevat een unieke structuur dat pracht en praal uitstraalt. Enkele voorbeelden van houtsoorten die gebruikt worden bij het produceren van houten tuintafels, zijn: teak, sal, ceder en cipressen.

Houten tuintafels: de afwerking

Afhankelijk van de houtsoort waarmee houten tafels gemaakt worden, moet er een zekere afwerking gebeuren. Echter bestaan er houtsoorten die hun eigen oliƫn produceren en waardoor er geen afwerking hoeft te gebeuren. Dit valt wel eens voor bij tafels die gemaakt zijn uit teak en ceder. Meestal worden houten tafels wel afgewerkt met een beschermend product. Als het hout onbehandeld blijft, zal het ook snel verkleuren door de zon, in plaats van intact te blijven met de oorspronkelijke kleur. Wanneer het hout vuil is, kan je dit wel behandelen met een product dat hiervoor gemaakt werd, of je kan het gewoon proper maken met zeep en water. Hardnekkige vlekken kunnen met een oplossing van bleekmiddel of chloor, in combinatie met water, schoongemaakt worden.