Gietvloeren: de trend in woningen

Waar men vroeger koos voor een laminaatvloer of parketvloer, zien we tegenwoordig dat men steeds vaker kiest voor een gietvloer. Gietvloeren zorgen voor een ander aanzicht dan de traditionele houten vloeren. De vloer dient als basis voor de woninginrichting, de vloer is dan ook hetgeen dat snel wordt opgemerkt aan de woning. Een gietvloer zorgt ervoor dat alle ruimtes op de verdieping met elkaar zijn verbonden. Er zijn verschillende redenen waarom gietvloeren erg populair zijn. In dit artikel worden er verschillende redenen beschreven waarom u moet kiezen voor een gietvloer!

  1. Schoonmaken van de vloer.

Een gietvloer is gemakkelijk schoon te maken en te houden, dit in tegenstelling tot houten vloeren. Bij houten vloeren zijn vaak verschillende voegen, welke lastig te reinigen zijn. Een gietvloer bestaat uit één geheel, om deze reden kunnen er ook geen resten op de vloer achterblijven en is de vloer eenvoudig schoon te maken. Hardnekkige producten als wijn en vet zijn eenvoudig schoon te maken en laten geen schade achter aan de vloer.

  1. Een gietvloer is waterdicht

Een groot voordeel van een gietvloer ten opzichte van veel andere typen vloeren is dat deze waterdicht is. Dit is natuurlijk prettig op het moment dat er een kan of emmer met water omvalt, maar helemaal bij een lekkage. Na een lekkage of een gesprongen leiding raken traditionele vloeren vaak onherstelbaar beschadigd, dit is niet het geval bij een gietvloer.

  1. Minder last van geluid

Een gietvloer zorgt ervoor dat u, maar ook de buren, minder last hebben van geluid. Platvoeten en hoge hakken zijn veelal gehorig binnen de woning en kunnen leiden tot ergernis voor de buren. Een gietvloer heeft een dempende werking op het geluid ten opzichte van bijvoorbeeld houten vloeren. De door u georganiseerde feestjes zullen minder overlast creëren voor de omgeving.

Naast de strakke uitstraling van de gietvloer zijn er nog meer voordelen van een gietvloer ten opzichte van de traditionele vloeren. De strakke uitstraling is de voornaamste reden voor de aanschaf van een gietvloer. De eenvoudige reiniging, waterdichtheid en geluiddempende werking zijn andere bijkomende voordelen van dit type vloeren.

Er zijn verschillende typen vloeren zoals zichtbaar op de website van sologietvloeren. Naast de verschillende kleuren is er ook een verschil in materiaal, laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat u niet allen kiest voor de mooiste, maar ook de meest geschikte gietvloer. De huizenmarkt trekt weer aan en de omzet in de bouw blijft stijgen, onze tip: een prachtige gietvloer in uw nieuwe woning.