De voordelen van de verhuur van je huis aan expats

Er zitten verschillende voordelen bij de verhuur van je huis aan expats. We zullen hier kort ingaan op een aantal positieve aspecten ervan.

Je kunt met een gerust gevoel je huis verhuren

Allereerst is het verhuren van je eigen woning een keuze die op zekerheid is gebaseerd. De duur van de periode van de verhuur van je het huis staat vast. Expats in Nederland verblijven hier voor een vaststaande periode. Vooraf is het dus duidelijk wie de huurder is en hoelang hij in je woning zal verblijven.

Financiƫle voordelen

Daarnaast is er financieel natuurlijk ook een groot voordeel bij de verhuur van je huis aan een expat. Over het algemeen betaalt het bedrijf de huur voor de inwonende. De bedrijven die expats naar Nederland halen zijn doorgaans bedrijven die geen problemen zullen veroorzaken met betrekking tot de betaling van de huur. Een ander financieel voordeel dat hieruit voortkomt, is dat de huur hoger is dan gemiddelde woningen. Het is dus rendabel om op deze manier je huis te verhuren.

Grote kans op verhuur

De kansen om je huis te verhuren aan expats blijven groeien. De afgelopen tien jaar is het aantal mensen dat buiten hun thuisland werkzaam was in Nederland gestegen met ongeveer 25 procent. Dat aantal zal de komende tien jaar waarschijnlijk alleen maar toenemen.

Je huis blijft in een goede staat

Je zit met een woning en u weet niet wat je met al jouw spullen moet doen? Dat is geen probleem als je je huis verhuurt aan een expat. Je hoeft namelijk jouw spullen niet te verkopen of weg te brengen. De huurder maakt gebruik van je spullen en hij zorgt er bovendien voor dat ze in goede staat blijven. Je kunt hiervan uitgaan omdat de betrouwbaarheid van de huurder groot is. Een expat-huurder heeft een betrouwbare achtergrond omdat zijn kredietwaardigheid, identiteit en antecedenten bekend zijn bij het bedrijf.