De levensduur van een gietvloer

Een gietvloer is een type vloer die we voornamelijk in de industrie tegenkomen. Dat komt omdat de vloer bepaalde eigenschappen heeft die met name binnen de industrie erg handig kunnen zijn. Echter is de toepassing van de gietvloer ook helemaal niet zo gek in woonruimtes. Populaire ruimtes waarin de gietvloer veelal wordt geplaatst zijn de keuken, badkamer en woonkamer. Eigenlijk beslaan die ruimtes het grootste gedeelte van onze woningen en kunnen we daarmee alle voordelen van de vloersoort in huis halen. Als je zoekt op Gietvloer Amsterdam vind je gelijk de juiste specialisten.

Een van de grootste voordelen van de gietvloer is de levensduur. De levensduur van een gietvloer is niet te vergelijken met die van andere vloeren. En dan niet in negatieve zin, maar juist in positieve zin. Gietvloeren gaan namelijk tien tot twintig jaar mee. Een keer in de tien jaar is het verstandig de vloercoating te vervangen, in dat geval hoeft niet de hele vloer te worden vervangen. Enkel de toplaag kan worden vernieuwd.

Verschillende materialen

Gietvloeren kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. De twee meest voorkomende materialen zijn epoxy en polyurethaan (PU). Epoxy wordt voornamelijk in de industrie gebruikt, het kan namelijk goed tegen zuren en polyurethaan wordt voornamelijk voor de wat meer particuliere doeleinden gebruikt. Een praktisch voorbeeld van de PU-vloer is de vloer te vinden in de gymzaal. Zoals u wellicht uit eigen ervaring weet is deze laatste soort elastisch. Epoxy is dat niet en is veel harder.

Gietvloer laten plaatsen

Gietvloeren hebben een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud, die twee eigenschappen zouden alleen al overweging genoeg moeten zijn om de gietvloer te gaan plaatsen. Het plaatsen van de gietvloer is een secuur werkje. De vloer moet er immers strak in te komen liggen en om dit voor elkaar te krijgen kunt u het beste een specialist inschakelen. Ook eventuele renovaties kunt u het beste overlaten aan de specialist. De gietvloer is daarom verreweg de meest flexibele vloer die u in uw woning kunt plaatsen.